Actualitatea ambasadei

Spectacolul "Marina&Ulay" la Festivalul Internațional de Teatru “SKAMPA” din Albania

În perioada 11 - 14 octombrie a.c., Teatrul Dramaturgilor Români din București a participat la cea de a XXI-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru “SKAMPA”, unul dintre cele mai mari evenimente de teatru din Albania, care are loc anual în orașul Elbasan, cu spectacolul Marina&Ulay, în distribuție avându-i pe actorii Maia Morgenstern și Marius Bodochi. Regia artistică este semnată de Alexandru Nagy, iar regia tehnică a fost asigurată de Bogdan Vladu. Scenariul îi aparține dramaturgei Edith Negulici. 

Iubitorii de teatru românesc au putut viziona piesa “Marina&Ulay” care prezintă povestea de dragoste, zbuciumul artistic, amintirea unora dintre cele mai impresionante reprezentații artistice din istorie, ale Marinei Abramović şi ale lui Ulay, sâmbătă, 12 octombrie, la Teatrul "Skampa" din orașul Elbasan, și duminică, 13 octombrie, la Centrul de Artă "ArTurbina" din Tirana.

De asemenea, aflată la Tirana, în dimineața zilei de 13 octombrie, la Centrul de Artă "ArTurbina" din Tirana, doamna Maia Morgenstern a oferit studenților la teatru și arte dramatice un Masterclass la care au fost prezenți pe lângă aceștia profesori, actori și regizori importanți ai scenei albaneze, critici de teatru, precum și personalități din lumea culturală.

Profilul acestui festival din primele ediții a fost constituit pe schimbul de experiență și idei dintre artiști, interpretări alternative și prezentarea valorilor din domeniul artelor scenice și teatrale. La ediția din acest an, festivalul a rămas fidel originalității sale, evitând toate abordările tradiționale și fiind deschis către toate expresiile artistice și formele inovatoare de exprimare.

Festivalul Internațional de Teatru Contemporan “SKAMPA” este organizat de Asociația Albaneză de Teatru Contemporan A.T.K. și este susținut de Ministerul Culturii din Albania, precum și de Municipiul Elbasan.

Participarea românească a fost posibilă cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Ambasadei României în Republica Albania.

Galerie Foto

Republica Albania – Risc seismic

26.11.2019

Tip: Atenţionare de călătorie Data: 26.11.2019 Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află,…

România continuă acordarea asistenței umanitare Albaniei

01.12.2019

România continuă demersurile de acordare a asistenței umanitare Albaniei, grav afectată de cutremur, implicându-se activ în demersul…

Echipa de salvare-căutare din cadrul MAI, trimisă de România în Albania, și-a îndeplinit misiunea și se întoarce în țară

30.11.2019

Echipa de salvare-căutare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, trimisă de România în Albania, și-a îndeplinit misiunea și se…

Echipa RO-USAR a început operațiunile de salvare-căutare în Albania

27.11.2019

Imediat după aterizarea pe teritoriul Albaniei, echipa RO-USAR s-a instalat în incinta unei baze navale din orașul Durres. Ulterior,…