Actualitatea ambasadei

Echipa RO-USAR a început operațiunile de salvare-căutare în Albania

Imediat după aterizarea pe teritoriul Albaniei, echipa RO-USAR s-a instalat în incinta unei baze navale din orașul Durres.

Ulterior, începând cu ora 00:00, pompierii salvatori au ajuns în partea de nord a orașului Durres unde au început operațiunile de căutare – salvare la o clădire P+6+M, prăbușită, fiind indicii că sub dărâmături mai pot fi supraviețuitori.

Specialiștii români acționează în zona orașului Durres alături de echipe din Grecia, Croația și Turcia.

În această dimineață, a fost programată o întâlnire a șefilor de echipe cu autoritățile locale pentru coordonarea eforturilor de salvare a supraviețuitorilor.

Reamintim că, în urma activării mecanismului de protecție civilă europeană, Guvernul României, la solicitarea domnului Președinte Klaus Iohannis, pentru implicarea urgentă a țării noastre în oferirea de suport și ajutor Albaniei, a trimis echipa de salvare-căutare RO-USAR a unității speciale a IGSU din cadrul MAI în sprijinul autorităților albaneze.

Două aeronave C130 Hercules puse la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale au transportat în Albania echipa RO-USAR și cele 12 tone de echipamente necesare intervenției.

Echipa este formată din 52 de pompieri, acreditați de către ONU pentru misiuni internaționale, patru câini pregătiți pentru salvarea de vieți omenești și doi voluntari specializați în dresajul canin.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel VELA, este în permanentă legătură cu colonelul Vasile PIRTEA, șeful echipei de salvatori, un profesionist de excepție, pentru a fi informat în legătură cu orice nevoie sau solicitare a specialiștilor noștri și a dispune rezolvarea acestora cu celeritate.

Galerie Foto

Sursa: MINISTERUL AFACERILOR INTERNE 

Republica Albania – Risc seismic

26.11.2019

Tip: Atenţionare de călătorie Data: 26.11.2019 Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află,…

Ultimul transport cu ajutoare umanitare dintr-o serie de trei

05.12.2019

În urma dezastrului din Albania, a fost activat mecanismul de protecție civilă europeană, iar domnul Președinte Klaus IOHANNIS a…

România continuă acordarea asistenței umanitare Albaniei

01.12.2019

România continuă demersurile de acordare a asistenței umanitare Albaniei, grav afectată de cutremur, implicându-se activ în demersul…

Echipa de salvare-căutare din cadrul MAI, trimisă de România în Albania, și-a îndeplinit misiunea și se întoarce în țară

30.11.2019

Echipa de salvare-căutare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, trimisă de România în Albania, și-a îndeplinit misiunea și se…