AMBASADA E RUMANISË
në Republikën e Shqipërisë

Home

Shfaqja "Marina&Ulay" në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrit "SKAMPA" në Shqipëri

Në periudhën 11-14 tetor, Teatri i Dramaturgëve të Rumanisë i Bukureshtit, mori pjesë në edicionin e 21-të të Festivalit Ndërkombëtar të Teatrit "SKAMPA", një nga aktivitetet më të mëdha të teatrit në Shqipëri, i cili zhvillohet çdo vit në qytetin e Elbasanit, me shfaqjen Marina&Ulay, me pjesëmarrjen e aktorëve Maia Morgenstern dhe Marius Bodochi, nën drejtimin artistik të Alexandru Nagy dhe drejtimin teknik të Bogdan Vladu. Skenari i përket dramaturges Edith Negulici.

Dashamirësit e teatrit rumun, patën mundësinë të shikojnë shfaqjen "Marina&Ulay" e cila paraqet historinë e dashurisë, gjallërinë artistike, kujtimin e disa prej përformancave artistike më mbresëlënëse në histori të Marina Abramović dhe Ulay, ditën e Shtunën, 12 Tetor, në Teatrin "Skampa" në qytetin e Elbasanit dhe të Dielën, 13 Tetor, në Qendrën e Artit "ArTurbina" në Tiranë.

Gjithashtu, me rastin e vizitës në Tiranë, në mëngjesin e 13 tetorit, në Qendrën e Artit "ArTurbina" në Tiranë, zonja Maia Morgenstern u ofroi studentëve të teatrit dhe arteve të dramës një Masterclass, në të cilin morën pjesë profesorë, aktorë dhe regjizorë të rëndësishëm të skenës shqiptare, kritikë të teatrit, si dhe personalitete nga fusha e kulturës.

Profili i këtij festivali, nga edicionet e para, është krijuar në bazën e shkëmbimit të përvojës dhe ideve midis artistëve, interpretimeve alternative dhe prezantimit të vlerave në fushën e arteve të skenës dhe teatrit. Në edicionin e këtij viti, festivali j’u përmbajt origjinalitetit të tij, duke shmangur të gjitha qasjet tradicionale dhe duke qenë i hapur për të gjitha shprehjet artistike dhe format inovative të të shprehurit.

Festivali Ndërkombëtar i Teatrit Bashkëkohor "SKAMPA" organizohet nga Shoqata Shqiptare e Teatrit Bashkëkohor A.T.K. dhe mbështetet nga Ministria e Kulturës e Republikës së Shqipërisë  dhe Bashkia Elbasan.

Pjesëmarrja Rumune u bë e mundur me mbështetjen e Institutit Kulturor Rumun dhe Ambasadës së Rumanisë në Republikën e Shqipërisë.

Galeri Foto

Rumania vazhdon të ofrojë ndihmë humanitare për Shqipërinë

12/01/19

Rumania vazhdon ndihmën humanitare për Shqipërinë të prekur rëndë nga tërmeti, duke u përfshirë në mënyrë aktive në përpjekjet e…

Ekipi i shpëtim-kërkimit i Ministrisë të Punëve të Brendshme, dërguar nga Rumania në Shqipëri, përfundoi misionin dhe kthehet në vend

11/30/19

Ekipi i kërkim-shpëtimit nga Ministria e Punëve të Brendshme, dërguar nga Rumania në Shqipëri, ka përmbushur misionin e tij dhe kthehet në…

Ekipi RO-USAR ka filluar operacionin e kërkimit-shpëtimit në Shqipëri

11/27/19

Menjëherë pas zbarkimit në Shqipëri, ekipi RO-USAR u vendos në një bazë detare në qytetin e Durrësit. Më pas, duke filluar nga ora…

Mesazh ngushëllimi nga Ministri i Punëve të Jashtme Bogdan Aurescu drejtuar homologut të tij shqiptar Gent Cakaj

11/26/19

Komunikatë për shtyp Gjatë ditës së sotme ministri Bogdan Aurescu i ka drejtuar një mesazh ngushëllimi ministrit në detyrë për Evropën…

Mesazh ngushëllimi dërguar nga Presidenti i Rumanisë, Klaus Iohannis, Presidentit të Republikës së Shqipërisë, zotit Ilir Meta

11/26/19

Komunikate për shtyp Presidenti i Rumanisë, zoti Klaus Iohannis, dërgoi, ditën e martë, 26 nëntor, një mesazh ngushëllimi, Presidentit të …