AMBASADA E RUMANISË
në Republikën e Shqipërisë

Home

Rumania vazhdon të ofrojë ndihmë humanitare për Shqipërinë

Rumania vazhdon ndihmën humanitare për Shqipërinë të prekur rëndë nga tërmeti, duke u përfshirë në mënyrë aktive në përpjekjet e komunitetit ndërkombëtar ndaj kërkesave për mbështetje.

Me propozimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe pas konsultimeve me autoritetet shqiptare, Qeveria Rumune do të dërgojë ndihmë humanitare të përbërë nga mallra me nevojë emergjente: çadra, shtretër, batanije, dyshekë dhe çarçafë.

Në datën 1 dhjetor 2019, dy avionë të Forcave Ajrore Rumune kryhen një fluturim për transportin e ndihmës humanitare të ofruar nga Rumania, si dhe për transportin në Rumani të ekipit RO-USAR dhe të pajisjeve të ndërhyrjes të Inspektoratit të Përgjithshëm për Situatat e Urgjencës, i cili kreu misione kërkim-shpëtimi në zonën e prekur nga tërmeti i datës 26 nëntor 2019.

Qeveria Rumune përcjell edhe njëherë gjithë solidaritetin ndaj popullit shqiptar, ngushëllime për familjet e njerëzve që humbën jetën pas tërmetit dhe shërim sa më të shpejtë të personave të plagosur. Gjithashtu, Ekzekutivi i udhëhequr nga Kryeministri Ludovic Orban shpreh gatishmërinë e plotë për të vazhduar mbështetjen humanitare të siguruar nga Rumania.

Galeri Foto

Sursa: MINISTRIA E PUNËVE TË BRENDSHME 

Transporti i tretë me ndihma humanitare nga Rumania

12/05/19

Pas katastrofës në Shqipëri, u aktivizua mekanizmi evropian i mbrojtjes civile dhe Presidenti Klaus IOHANNIS bëri thirrje për përfshirjen…

Rumania vazhdon të ofrojë ndihmë humanitare për Shqipërinë

12/01/19

Rumania vazhdon ndihmën humanitare për Shqipërinë të prekur rëndë nga tërmeti, duke u përfshirë në mënyrë aktive në përpjekjet e…

Ekipi i shpëtim-kërkimit i Ministrisë të Punëve të Brendshme, dërguar nga Rumania në Shqipëri, përfundoi misionin dhe kthehet në vend

11/30/19

Ekipi i kërkim-shpëtimit nga Ministria e Punëve të Brendshme, dërguar nga Rumania në Shqipëri, ka përmbushur misionin e tij dhe kthehet në…

Ekipi RO-USAR ka filluar operacionin e kërkimit-shpëtimit në Shqipëri

11/27/19

Menjëherë pas zbarkimit në Shqipëri, ekipi RO-USAR u vendos në një bazë detare në qytetin e Durrësit. Më pas, duke filluar nga ora…

Mesazh ngushëllimi nga Ministri i Punëve të Jashtme Bogdan Aurescu drejtuar homologut të tij shqiptar Gent Cakaj

11/26/19

Komunikatë për shtyp Gjatë ditës së sotme ministri Bogdan Aurescu i ka drejtuar një mesazh ngushëllimi ministrit në detyrë për Evropën…