AMBASADA E RUMANISË
në Republikën e Shqipërisë

Home

Ambasada e Rumanisë në Republikën e Shqipërisë

 

Pentru operativitate utilizaţi corespondenţa electronică!

 

SEKRETARIA

Adresa: Rruga Pandeli Evangjeli nr. 15, Tirana

Telefon:  + 355 4 230 31 34

Në këtë numër telefoni NUK ofrohen informacione të shërbimit konsullor. 

Fax:   + 355 4 230 31 34

Web: http://tirana.mae.ro/

E-mail:  tirana@mae.ro

Adresë e-mail e përdorur nga Ambasda VETËM për lidhjen me autoritetet lokale të vëndit pritës. Në këtë adresë e-mail NUK ofrohen informacione të shërbimit konsullor. 

 

SHËRBIMI KONSULLOR

Adresa:  Rruga Pandeli Evangjeli nr. 15, Tirana

Telefon call-center (informacione konsullore për shtetasit rumunë):  +355 4 230 31 33; +355 4 230 3104

Telefoni i urgjencë ( për shtetasit rumunë): +355 694036352 

Ekskluzivisht për shtetasit rumunë të cilët përballen me një situate te vështirë, të veçantë, me karakter urgjence (aksidente me viktima, vdekje, fatkeqësi natyrore dhe situate të tjera reziku ose me karakter të jashtëzakonshëm). Në këtë numër telefoni NUK ofrohen informacione të shërbimit konsullor. 

E-mail call-center (informacione konsullore për shtetasit rumunë): contact@informatiiconsulare.ro 

Në kërkesën e informacioneve ju lutemi të specifikoni qytetin e rezidencës, për të marë informacione konsullore specifike në funksion të zonës gjeografike.

Site-web call-center (informacione konsullore për shtetasit rumunë): http://www.informatiiconsulare.ro

 

Për informacione në lidhje me marjen e vizës rumune (të nevojshme për shtetasit e huaj)

  • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în România se pot adresa la adresa de e-mail: tirana@mae.ro sau accesând portalul http://www.eviza.ro
  • EN: Regarding foreign citizens, that request visa services, we advise to send the inquires at the e-mail address: tirana@mae.ro  or at the webpage: http://www.eviza.ro 
  • SQPërsa i përket qytetarëve të huaj, të cilët kërkojnë shërbime për vizë, ju këshillojmë të dërgoni kërkesat në këtë adresë e-mail: tirana.cons@mae.ro  ose në faqen e internetit  http://www.eviza.ro

Informacione të tjera të vlefshme

Programi i punës: E hënë, e mërkurë dhe e Premte:  09:00 – 12:00.

 

Nuk punohet me publikun në ditët e festave zyrtare të Rumanisë, si në vijim:

1 dhe 2 janar – Viti i Ri

24 janar – Dita e Bashkimit të Principatave Rumune

16 dhe 17 prill – Pashka Orthodokse (në vitin 2017)

1 maj – Festa Ndërkombëtare e Punës

1 qershor – Festa e Fëmijëve

4 dhe 5 qershor – Rrëshajat (në vitin 2017)

15 gusht – Shën Maria

30 nëntor – Shën Andrea, Rruajtësi i Rumanisë

1 Dhjetor – Festa Kombëtare e Rumanisë

25 dhe 26 dhjetor - Krishtlindje 

Në ditët e festave zyrtare shqiptare, sipas programit të punës së Seksionit Konsullor punohet me publikun.

 

Ambasador:  Z. Mircea PERPELEA

 

Rumania vazhdon të ofrojë ndihmë humanitare për Shqipërinë

12/01/19

Rumania vazhdon ndihmën humanitare për Shqipërinë të prekur rëndë nga tërmeti, duke u përfshirë në mënyrë aktive në përpjekjet e…

Ekipi i shpëtim-kërkimit i Ministrisë të Punëve të Brendshme, dërguar nga Rumania në Shqipëri, përfundoi misionin dhe kthehet në vend

11/30/19

Ekipi i kërkim-shpëtimit nga Ministria e Punëve të Brendshme, dërguar nga Rumania në Shqipëri, ka përmbushur misionin e tij dhe kthehet në…

Ekipi RO-USAR ka filluar operacionin e kërkimit-shpëtimit në Shqipëri

11/27/19

Menjëherë pas zbarkimit në Shqipëri, ekipi RO-USAR u vendos në një bazë detare në qytetin e Durrësit. Më pas, duke filluar nga ora…

Mesazh ngushëllimi nga Ministri i Punëve të Jashtme Bogdan Aurescu drejtuar homologut të tij shqiptar Gent Cakaj

11/26/19

Komunikatë për shtyp Gjatë ditës së sotme ministri Bogdan Aurescu i ka drejtuar një mesazh ngushëllimi ministrit në detyrë për Evropën…

Mesazh ngushëllimi dërguar nga Presidenti i Rumanisë, Klaus Iohannis, Presidentit të Republikës së Shqipërisë, zotit Ilir Meta

11/26/19

Komunikate për shtyp Presidenti i Rumanisë, zoti Klaus Iohannis, dërgoi, ditën e martë, 26 nëntor, një mesazh ngushëllimi, Presidentit të …