AMBASADA E RUMANISË
në Republikën e Shqipërisë

Home

Viza dhe Shërbime Konsullore

Viza rumune. Shërbime për shtetasit e huaj

Viza rumune

a. Informacione të përgjithshme

Shtetasit shqiptarë mund të udhëtojnë në Rumani pa vizë, për një periudhë 90 ditore, në një interval 6 mujor.

Në situatat në të cilat dëshirojnë të marin lejë qëndrimi në Rumani, shtetasit shqiptarë mund të informohen më tepër në faqen zyrtare të Zyrës Rumune për Emigracion: http://ori.mai.gov.ro/

 

b. Regjimi i vizave

Informacione të detajuara për regjimin e vizave në Rumani mund të meren në linkun e mëposhtëm: http://www.mae.ro/node/1469

Transporti i tretë me ndihma humanitare nga Rumania

12/05/19

Pas katastrofës në Shqipëri, u aktivizua mekanizmi evropian i mbrojtjes civile dhe Presidenti Klaus IOHANNIS bëri thirrje për përfshirjen…

Rumania vazhdon të ofrojë ndihmë humanitare për Shqipërinë

12/01/19

Rumania vazhdon ndihmën humanitare për Shqipërinë të prekur rëndë nga tërmeti, duke u përfshirë në mënyrë aktive në përpjekjet e…

Ekipi i shpëtim-kërkimit i Ministrisë të Punëve të Brendshme, dërguar nga Rumania në Shqipëri, përfundoi misionin dhe kthehet në vend

11/30/19

Ekipi i kërkim-shpëtimit nga Ministria e Punëve të Brendshme, dërguar nga Rumania në Shqipëri, ka përmbushur misionin e tij dhe kthehet në…

Ekipi RO-USAR ka filluar operacionin e kërkimit-shpëtimit në Shqipëri

11/27/19

Menjëherë pas zbarkimit në Shqipëri, ekipi RO-USAR u vendos në një bazë detare në qytetin e Durrësit. Më pas, duke filluar nga ora…

Mesazh ngushëllimi nga Ministri i Punëve të Jashtme Bogdan Aurescu drejtuar homologut të tij shqiptar Gent Cakaj

11/26/19

Komunikatë për shtyp Gjatë ditës së sotme ministri Bogdan Aurescu i ka drejtuar një mesazh ngushëllimi ministrit në detyrë për Evropën…